Fırın artık kek için kullanılmıyor bizde:) Çünkü bardakta kek hem pratik, hem daha granti, hem de yumuşacık oluyor. Geçen gün yaptığım kakaolu keki her yiyen brownie sandı. Çünkü bardakta yapılan kek nemli oluyor, enfes oluyor.. İşte tarifi:
Malzemeler:
2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
3/4 su bardağı sıvıyağ
4 kaşık kakao
un
kabartma tozu
vanilya
Şekeri ve yumurtayı yüksek devirde köpürene kadar çırpın. Ardından diğer tüm malzemeleri karışıma ekleyip yavaş devirde hepsini karıştırın. Bardakların kenarlarını yağlayıp tabanına kek kağıdı koyun. Kek hamurunu, bardakların yasırını geçmeyecek şekilde dökün. Yüksek bir tencereye bardakları koyun ve bardakların yarısına gelecek şekilde tencerenin içini su doldurun. Tancerenin ağzına bir havlu kapatın ve üzerine de kapağı yerleştirin. Açıklık kalmamasına dikkat edin, gerekirde kapağın üstüne bir ağırlık koyabilirsiniz. Ocağın altını açın, su kaynamaya başlayınca ( sesinden anlamak gerekiyor, kapağı hiç açmamalısınız ) ocağı kısın. Bu şekilde 20 dk pişirip ocağı kapatın. Ocak kapandıktan 15 dk sonra tencerenin kapağını açın. Soğuyunca da afiyetle yeyin. Kesinlikle brownie tadı oldu, enfes oluyor tavsiyemdir.
Diğer kek tariflerim için buyrun buradan...
Diğer kek tariflerim için buyrun buradan...
4 Yorumlar
Elinize sağlık ;)
elinize sağlık