Hemen söyleyim, kendimce türettiğim bu yemeğin adını bilmediğimden ben koydum:) Kabak yatağında köfte...
Kabağın en sevdiğim hali. İlk olarak 4 yıl kadar önce yapmıştım bu yemeği. Hala da çok severek yaparım ve yerim :)) Konya'nın meşhur kara kabağı. Bilirsiniz bir açık yeşil kabak vardır, bir de ördek başı koyu yeşil olan. Bizim burda genelde kara kabak denen o koyu yeşil kabak tercih edilir. Benim içinse kabak olması yeterli:))
Hemen tarife geçeyim:
Malzemeler:
5-6 kabak ( ince olmalı )
Kıyma ( 200 gr )
Rendelenmiş soğan ( 1 adet )
Ekmek içi
Yumurta ( 1 adet )
Baharatlar ( köfte için )
1/2 yemek kaşığı salça
Tuz
Sıvıyağ
Öncelikle köfteyi hazırlamak için kıymanın içine rendelenmiş soğanı, ekmek içini, yumurtayı ve diledğiniz tüm baharatları koyun. İyice yoğurun, en son bir kaç kez harcı alıp yoğurduğunuz kaba sertçe atın. Köftenin en önemli püf noktası bu. Ardından bu harcı bir kenarda bekletirken kabaklarınızı ince ince keseceksiniz. Ancak bu kesme işlemini yaparken bir kenarına geldiğinizde koparmadan bırakacaksınız. Böylece bir bant üzerine dizilmiş teker konumuna gelecek kabaklar:))
Kabakların arasını yavaşça açıp ( koparmamaya dikkat edin ), içine köfte harcından ekleyin. Bu şekilde hazırlanan kabakları, sıvıyağ koyduğunuz bir tencereye dizin. Yarım bardak su ile seyrelttiğiniz salçayı da üzerine gezdirin ve ocağın altını açın. Salçanız tuzsuz ise biraz tuz ekleyin, tuzluysa gerek yok.
Afiyet olsun...
Hilal'in El Emeği
3 Yorumlar
Denemeli bu yemeği!
çok teşekkürler güzel yorumunuz için. sevgiler
Bumerang57
benim foto %100 orjinal ve bana ait arkadaşım:) Resim boyutu da büyük/küçük/ orta olarak çıkıyor blogspotta kolayca ayarlıyorum ben. size de kolaylıklar dilerim sevgiler