Banner

"Hayattan Bir An / Dut Pestili"



"dut pestili"


"anneannem, meyveler kurutur ve bir de pestil yapardı çocukluğumuzda.. bayılırdım onun kurutulmuş meyvelerine ve pestillerine..

yok olan çoğu güzellik gibi, sonraları o da yapmaz oldu ev yapımı, o canım yemişleri.. eriklerin mi tadı bozuldu yoksa etrafındaki insanların mı damak tadı bozuldu, yaptıkları yenmez mi oldu da vazgeçti yapmaktan bilemiyorum..

o tatlardan uzun bir süre vazgeçemedim ben, her yıl "belki bu yıl yapar da yeriz" diye bekledim yapmasını ve ben de unuttum sonra o tatları herkes gibi..

bilemedik o zaman, dışımızda yok olan eski güzellikler ve tatlar, içimizdeki eski güzelliklerin ve tatların yok oluşuymuş meğer..

şimdi, o eski güzellikleri ve insani tatları içimde yeniden uyandırdıkça, dışımda da yerini bulmaya başladılar birer birer..

dut pestili keşfettim bir markette ve sabah kahvemin yanına sık sık alıp, hem içimdeki hem dışımdaki eski güzellikleri ve tatları yadediyorum..

yerken gözlerimi kapayıp çocukluğuma yaptığım yolculukla, pestilin dilimi damağımı aşıp mideme yaptığı yolculuk birleşince tadına doyulmaz bir bütünlük yaşıyorum..

hele bir de ruh-u keman ve ruh-u tamam müziklerim eşlik ediyorsa OL'ana, AN'ın içinde eriyip kayboluyorum..

"kâinatin midesinde eriyip kaybolan, önce HİÇ olup sonra HEP’e karışan bir parça dut pestiliyim şimdi.."

...

HU'L YA

- Hülya Bilge GÜLTEKİN-

..

Yorum Gönder

1 Yorumlar

Lütfen düşüncelerinizle katkıda bulunun.