Banner

Sokak Lambası Vergisi


Orası olmadı buradan alalım, yok yok orası da pek uymaz biz gene bildiğimizi yapalım vatandaştan alalım.

Vatandaşın neresinden alırsanız alın gıkı çıkmıyor nasıl olsa. Böyle vatandaşları örnek olarak kopyalayıp her ülkenin emrine sunulmalı.

Adını ne vergisi koyarsanız koyun, kuzu kuzu veriyorlar zaten. Ne düşünüyorsunuz öyle yok hazineymiş, yok belediyeymiş diye. Bir de onların hesaplarını karıştıracaksınız.
Yıllık 500 milyon lirayı bulan sokak lambalarının parasını şimdiye kadar hazine ve belediyeler ödüyordu. Ama ödediğimiz her verginin bize hizmet olarak geri geldiğini düşünen “sayın büyükler” böylesi bir hizmetin karşılığını da bu halk versin be yahu deyip, artık sokak lambalarının parasını direk olarak elektrik faturalarına ekleyerek vatandaştan almaya karar vermişler.

Yani vatandaşın ödediği vergilerin vergisini ve onunda vergilerini yine vatandaş ödüyor. Bu vergiler artık çifte kavrulmuşu da geçti, şehirlerde yükselen plazalara ulaştı.

Ama bu kadarı da olmaz falan demeyin, ne yani evinize giderken sokakta yanan lambalar olmasa, karanlıkta gidip gelseniz. Ve karşınıza birisi çıksa sizi soysa (yanlış anlamayın paranızı alsa) daha mı iyi olur.

Madem artık sokak lambalarının parasını biz vereceğiz. Benim bir önerim var. Her sokağın başına ve sonuna bir şalter konsun ve gece belli bir saatten sonra şalteri indirelim.

Hem elektrikten tasarruf ederiz hem de vatandaş daha az para ödemek zorunda kalır. Üstelik küresel ısınmaya bile katkımız olur. Hani gece televizyonun, fırının, müzik setinin, bilgisayarın fişini çekin de küresel ısınmaya faydanız olsun diyor ya çok bilenler. Düşünsenize gece 01.00 den sonra tüm Türkiye’de sokak lambaları sönse, ne biçim bir katkı olur küresel ısınmadan tutun da elektrik tasarrufuna kadar.
Bu arada sokaklarda birkaç kişiyi soysalar, birkaç kişiye de tecavüz etseler ne çıkar, ülkeye ve dünyaya yapılan katkıların yanında.

İşin diğer bir ilginç yanı da, küçük kasabalarda yaşayan ve sokağında sokak lambası bile bulunmayan vatandaşlar almadıkları bir hizmet için sokak lambası vergisi adı altında para ödeyecekler. Ye Mehmet ye.

Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. Son cümlelerindeki esprilere gülsemde, bu saçma sapan vergilere bende kızıyorum. Bayanın biri bi yürüdüğümüz için vergi almıyorlar, geç kaldılar ondanda alsınlar demişti. O bayanı da alkışlıyorum.

    YanıtlaSil
  2. Birileri anlatsın,

    Yorum için teşekkürler.

    Ayrıca merak etmeyin yakında yürümek içinde vergi alırlar. Yalnız dikkat edin sadece yürümek için alsınlar, ya birde adım başı almaya kalkarlarsa.

    ışık

    YanıtlaSil
  3. sokakbaşı şalterleri iyi fikir,hatta her sokağın bir sarhoş sorumlusu olsun...onlar "kandili söndürenler"statüsünde olduklarından,en geç onlar geleceğinden lamba sorumlusu da onlar olsun.
    tüm yazdıklarınıza katılıyorum...iyi bir konuyu yazmışsınız ancak, bu blogda yazılanların bir kopyası da başbakanlığa gitse ...

    YanıtlaSil
  4. chrykyn,

    Bu sarhoş önerisi de iyi ama kafayı bulunca zamansız bir şekilde şalteri bir indirip bir kaldırırlarsa mahalleliyi bir birine sokar. Gerçi şenlik olur fena da olmaz hani.

    Aman yazıların bir kopyası Başbakanlığa fala gitmesin birde mahkeme mahkeme sürünürüz:))))

    Yorum için teşekkürler.

    ışık.

    YanıtlaSil

Lütfen düşüncelerinizle katkıda bulunun.