Batılı emperyalistler tarafından adeta tüm dünyadan izole edilmeye çalışılan Kuzey Kore internetin sanal aleminde kendi işletim sitemini kurarak emperyalizme sizin işletim sisteminize ihtiyacım yok dedi.
Şu anda sokaklarda 5 dolardan satılmaya başlanmış ama pek alıcısı yokmuş.
Alıcısı olmayışının sebebi yapılan işletim siteminin işe yaramadığından falan değil. Kuzey Kore’de internet kullanımı çok düşük olduğu için gayri ihtiyarı olarak, alıcısı da yok. Ama kullananlarda sanırım bundan sonra kendi ülkesinin yaptığı işletim sistemini kullanacaktır.
“Ülke adı: Resmi tam adı: Demokratik Kore Halk Cumhuriyeti
kısa şekli : Kuzey Kore
Yerel tam adı: Choson-minjujuui-inmin-konghwaguk
kısaltma: DPRK
ingilizce: Korea, North
Yönetim biçimi: Tek Partili Sosyalist Cumhuriyet
Başkent: Pyongyang
İdari bölümler: 9 eyalet ve 3 özel şehir; Chagang-do (Chagang Eyaleti), Hamgyong-bukto (Kuzey Hamgyong Eyaleti), Hamgyong-namdo (Güney Hamgyong Eyaleti), Hwanghae-bukto (Kuzey Hwanghae Eyaleti), Hwanghae-namdo (Güney Hwanghae Eyaleti), Kaesong-si (Kaesong Şehri), Kangwon-do (Kangwon Eyaleti), Namp'o-si (Namp'o Şehri), P'yongan-bukto (Kuzey P'yongan Eyaleti), P'yongan-namdo (Güney P'yongan Eyaleti), P'yongyang-si (P'yongyang Şehri), Yanggang-do (Yanggang Eyaleti)
Bağımsızlık günü: 15 Ağustos 1945 (Japonya'dan)
Milli bayram: Demokratik Kore Halk Cumhuriyetinin kuruluşu, 9 Eylül (1948)
Anayasa: 1948 yılında kabul edilmiştir, 1972, 1992 ve 1998 yıllarında yeniden düzenlenmiştir.”
http://www.ulkeler.net/kuzeykore.htm
Siz bakmayın ülkenin yönetim biçimine, her ne kadar sosyalist bir yönetim şekli ile yönetiliyor dense de. Bu tamamen kağıt üstünde olan sosyalistlik. Bugün dünyanın hiçbir köşesinde sosyalist sistem ile yönetilen ülke yoktur.
Var olan bir iki sosyalist ülke, emperyalizmin karşı-devrimci oyunlarıyla yok olup gitmişlerdir. Tabi sosyalist ülkelerin yönetimlerinde bulunan insanlarında geriye dönüşlerde çok büyük bir katkısı var. Eşitlikten, özgürlükten ve paylaşımdan söz ederek yapılan devrimler. Ne yazık ki, küçük bir azınlık için kullanılan bu kavramlar kapitalist ve emperyalistlerden daha çok elitleşenler, emperyalizmin işini daha da kolaylaştırdılar.
Neyse konumuz bu değil zaten.
Dünyadan izole edilmeye çalışılan bir ülke inatla ben buradayım ve kendime yeterim mesajlarını, silahlanma, otomotiv, internet gibi daha nice ürünleriyle vermeye devam ediyor.
Otomotiv gibi internet işletim sistemini de tüm dünyaya pazarlama yoluna giderse, hiç de azımsanmayacak bir Pazar bulacağından şüphem yok. Bill Gates bunu yapabiliyorsa, Kuzey Kore neden yapamasın.
Yalnız işletim siteminin ismini değiştirmesi gerekiyor bence. Kızılyıldız diye bir bilgisayar programı olmaz. Yok ben sadece kendi ülkem için kullanacağım diyorsa Kuzey Kore, buna bir şey diyemem. Ama dünya pazarına da açılmak istiyorsa programın ismini mutlaka değiştirmesi gerekiyor.
6 Yorumlar
Dışarıya çık, dünyaya bak. Üretebiliyorsan sen de üret ve sat.
Üretmeden tüketenler suçu başkasında ararlar.
İnterneti kullananlar dünyada olup bitenden haberdar oluyor. kapatanlar, diktatörler elinde mahfoluyor.
Güney Kore ile Kuzey Korenin gelişmişlik düzeyi karşılaştırılabilir mi. Siz diyorsunuz kzeyde internet kullanımı düşük diye.
Bu ne yaman çelişki.
Biraz oturup düşünelim. Bizim otuz yıl önce düştüğümüz yanılgılara düşmeyelim. Nabi Yağcı bile buna benzer şeyler söylüyor şimdi.
Saygılar.
Elinde atom bombasından, nükleer silahlardan, başlayarak her türlü silahları bulunduran ve açık açık tüm dünyaya açıklayan Kuzey Kore'yi emperyalistlerin bertaraf etmeye çalışmasını herkes görüyor. Kendini dünyanın sahibi sananlar etrafında resmen bir duvar örmeye başladılar.
Kuzey Kore kendini sosyalist görse de ben bunun böyle olmadığını bir iki cümle ile belirtmeye çalıştım. Kuzey Korenin nasıl bir yönetim olduğunu buradaki kısa bir yorum ile açıklamak gerekli bilgiyi vermez.
Kuzey Kore'de internet kullanımının çok düşük olduğunu dünyada yapılan anketler sonucu ortaya çıkmış. Yani benim uydurmam değil. Adamların sırf yeni bir işletim sistemi kurmasının nedeni emperyalizmin sanal dünyadan bile izole etmeye çalışmalarıdır.
Ayrıca Nabi Yağcı'nın da ne söylediği beni hiç ilgilendirmiyor. Zaten söyledikleri de doğru olsaydı bu gün bulunduğu yerde olmazdı.
Işık.
http://www.pardus.org.tr/
Yorum ve katkınız için teşekkürler.
Pardusu biliyorum. Biraz baktım ama teknolojik olarak bazı şeylere benim kafam basmadığı için çok da bir şey anlamadım. Ama pardusu kullanan bir kaç kişiyi biliyorum çevremde.
Bu iş bana birazda pazarlamasını iyi yapmaktan geçiyor gibi geliyor. Biz bunun pazarlamasını yapamayız belki ama dünya pazarına hakim olmaya çalışan bazı ülkeler başarılı olabilirler.
Işık.