Banner

"Her" 1 Mayıs da olan kuvveti muhtemel olaylar


"Her" zaman 1 mayıs gelmeden sendikalar, 2 hafta gibi bir zaman dimi içerisinde hazırlıklarına başlarlar.

"Her" 1 mayıs gelmeden en az 1 hafta önceden haberciler "bu sefer ne olacak" diye haber yapıp; vali, belediye başkanı ve bakanlara sorular sorarlar. Söyledikleri her kelimeden paragraflar dolusu yorumlar yaratırlar.

"Her" 1 mayısa gelmeden önce "Fethullah Gülen," Türkiye'de olabilecek olayları söyler ve bu olayları sanki kahinmiş gibi bilir.

"Her" 1 mayısa gelmeden başbakan: " siz onları savunuyorsunuz da, orada olacakları görürsünüz..." deyip bir gaf yapar. Ama enteresandır, hiç bir zamanda bu tahmininde yanılmaz.

"Her" 1 mayıs' da sendikalar taksime gideceklerini söylerler. Ama sadece 1 sendika kalıncaya kadar hepsi çekilir. En sonunda da o tek sendika'da dayanamayıp çekilir.

"Her" 1 mayıs da başlangıçta olay olmaz. Propagandacılar basın açıklamasından sonra gelir o gruptan beklenmeyen ters slogan atar. (ki açık söylemek gerekirse bu propagandacılar genellikle kolluk kuvvetlerinden olur.) Kolluk kuvvetleri de "vay efendim nasıl ters slogan atarsın?! Maaşını kabul etsene işte! Ne hakkını arıyorsun?! Zaten hepiniz teröristsiniz! Yoksa devlete karşı gelinir mi?! " Mantığıyla ilk gaz bombasını (yada duruma göre değişiklik gösteren göz yaşartıcı bombayı) atar.

"Her" 1 mayıs da atılan bombalardan kaçmak isteyen grup 2 ye ayrılır... Bir grup o meydanın yanında ki esnafın dükkanına doğru kaçar. Diğer tarafta polisin olduğu tarafa... Polis de zaten onlara karşı copu eline alan vurmaya başlar...

"Her" 1 mayıs' da can haliyle o bombalardan kaçar emekçiler, bir birini ezerler. Oradan can haliyle kaçmak içinde dükkanlara girenler, dükkanlara sığmayınca camekanlara doğru yüklenirler. Tabi ki "her" 1 mayıs' da o esnafın camekanları patlar...

"Her" 1 mayıs' da bu durumdan kaçıp uzaklaşan sendikalar: "bare bu sene olmasaydı" diye üzülürler...

"Her" 1 mayıs da "gerçek grup" dağıldıktan sonra "sözde sendikalar, partiler, sivil toplum kuruluşlar "(ki ben bunlara propagandacı diyorum. Hemde devlet maaşlı propagandacı) sayesinde kaldırımlar, duraklar, taşlar, sopalar, Molotoflar havada uçuşur... Kafası yarılanlar, kolu kırılanlar, cop yiyenler, tekme tokat dövülenler... Bunlar "her" 1 mayıs da olur...

Sonra bakanlar çıkıp: " E biz size dedik işte onlar terörist diye... Sonra diyorsunuz ki neden izin vermediniz?! Alın size kanıt işte..." derler.

Bunları "her" söylediklerinde ya "emekçinin, zaten sürekli ezilmesinden dolayı hiç bir zaman hiç bir kimseyi ezdirmeyeceğini" unuturlar. Yada işlerine gelmez.

Ben kahin filan değilim. Geleceği göremiyorum. Analizlerim de kötü bunu gayet iyi biliyorum.

Ama şunu da gayet iyi biliyorum ki, iktidardakiler sırf işçilere: " bakın 1 mayıs tatil değildi. O kadar istediniz ama size kimse bu hakkı vermedi. Ama biz size verdik... E, sizde bize oy verin o zaman..." demek için Taksim' i emekçilere verdiler. Öyle yada böyle verdiler ya...

Umarım bir daha "her" 1 mayıs da olduğu gibi olaylar olmaz...

Ve ezilen emekçi en azından bir kere gerçekten kazanmış olur.

VOLKAN KAHYALAR

Yorum Gönder

0 Yorumlar