Banner

Hayata Direnmek

Bazı günler, kendimizi anlayamadığımız seviyelerde, sinirli oluruz.Birşeylere kızmak için, fırsat kollarız.Bunun sebebi içimizde biriktirdiğimiz sıkıntılardır.


İnsan ömrü, sıkıntısı, acısı tatlısı ile bir çokgendir.Hayatta herşey başınıza gelebilir, ne kadar kontrol ederseniz edin kendinizi hiç istemediğiniz konular içinde bulabilirsiniz.Gün gelir, hiç ummadığınız bir sorununuz olur.İnsan, sorunları karşısında mücadele edebilmeyi öğrenmeli.Pes etmek, hayattan zevk almamızı engelleyeceği gibi mutsuz olmamıza da sebep olur.


Unutmayalım ki, geçmiş ve gelecek bütünü ile insan hayatının bir parçasıdır.Parçalar eksik kalırsa bütünlük sağlanamaz.


İyi yada kötü...Geçmiş ve gelecek bizim birikimlerimizdir.Akıllı insan, geçmiş olarak algıladığı, aslında hayatının geçiş dönemleri olan zamanlarını değerlendirmeli, bunlara göre geleceği için doğrularını seçmelidir.Geçmiş olmasaydı, insan hayatı yenilenemezdi.İnsan hatalarından ders almayı ve hayata direnmeyi bilmeyi...

tuana

Yorum Gönder

3 Yorumlar

  1. Çok haklısın insan hatalarından ders almalı hatalarına hatalar eklememeli..Ama ekliyor işte..Allah yardımcımız olsun aklımızı kalbimizi aynı anda doğru şekilde kullanabilme yolunda..herbirimize..SEvgiler..

    YanıtlaSil
  2. geçmişte çekilen acılar,gelecekte acı çekmemenize sebep olan birer vasıtadır.acılara tutunup,onlarla arkadaş olmayı becerebilirseniz,olgunluğun nirvanasına erişmiş olursunuz(yani ne kadar acı o kadar nirvana :))

    YanıtlaSil
  3. Yazar: !♥ tuana ♥ ! | Zaman: 13.4.10

    yarışma devam mı ediyo yoksa :S 13 ünde yazılmış şaşırdım cidden. devam ediyosa ben de yazımı değiştirebilirim de...

    YanıtlaSil

Lütfen düşüncelerinizle katkıda bulunun.