Hayatımıza yeni bir bahar geliyor. İçimdeki çocuk kimliğimin baharın sıcaklığıyla uyanmasını bekliyorum. Gördüğüm zaman çok mutlu oluyorum tomurcuklanan ağaç dallarının yapraklarını. Erken değil mi diyorum kendi kendime. Belli ki onlarda çok özlemişler baharın sıcak yüzünü. Rüzgara inat, gökyüzünü saran siyah bulutlara inat büyüyüp yeşermek için sabırsızlanıyorlar. Tıpkı benim güzel çocukluğum gibi. Ne kadar meraklıydım büyümeye, açmaya, yeşermeye…
Zaman, her şeye vesile olan zaman…
Yaşamamızı gerektiren hiçbir anı bizden esirgemeyen zaman…
Tıpkı dilimlenmiş bir ekmek gibidir. Önümüze koyarız sonrada oturup onu tüketiriz. Ardından baktığımızda ise şöyle güzeldi yok böyle güzeldi, yok tadı damağımda kaldı deriz. Yaşanan her anın arkasından konuştuğumuz gibi. Ben, zamanın nerede ve ne zaman olursa olsun bize getirdiği güzelliklerin tadını çıkarmalıyız derim. Zaman kavramının bize sunduğu güzelliklerden bir tanesi de yemek yapma zamanı.
Neredeyse hepimiz acaba bugün ne pişirsek de yesek sorusunu kendimize ya da evdekilere sormadan edemeyiz. Aynı zaman da da değişik tatlar denemek ve mevsimsel gıdalar tüketmek için de ayrı bir çaba harcarız.
Bu gün yeni bir tart denedim. Bu tartı yaparken adını pencereli tart olarak adlandırdım. Hem de şekilli pencereli tart. Yapılışı çok kolay olup aynı zamanda besin değeri yüksek olan bu tartı özellikle çocukların çok seveceğini düşünüyorum. Oğlumla yaptığımız şekilli kurabiye tariflerinde kullandığımız kalıplardan faydalanarak çok güzel bir şey ortaya çıktı. Hem lezzet bakımından hem de görünüş bakımından değişik bir lezzet. Pencereli tartı sabah kahvaltılarında veya beş çayında rahatlıkla sofraya suna bilirsiniz.
PENCERELİ TART
Neredeyse hepimiz acaba bugün ne pişirsek de yesek sorusunu kendimize ya da evdekilere sormadan edemeyiz. Aynı zaman da da değişik tatlar denemek ve mevsimsel gıdalar tüketmek için de ayrı bir çaba harcarız.
Bu gün yeni bir tart denedim. Bu tartı yaparken adını pencereli tart olarak adlandırdım. Hem de şekilli pencereli tart. Yapılışı çok kolay olup aynı zamanda besin değeri yüksek olan bu tartı özellikle çocukların çok seveceğini düşünüyorum. Oğlumla yaptığımız şekilli kurabiye tariflerinde kullandığımız kalıplardan faydalanarak çok güzel bir şey ortaya çıktı. Hem lezzet bakımından hem de görünüş bakımından değişik bir lezzet. Pencereli tartı sabah kahvaltılarında veya beş çayında rahatlıkla sofraya suna bilirsiniz.
PENCERELİ TART
Malzemeler:
½ paket margarin
3 çorba kaşığı yoğurt
11- 13 çorba kaşığı un
1paket kabartma tozu
2 yumurta
1 tutam tuz
Üzeri için;
200gr beyaz peynir
1 demet maydanoz
1yumurta
1adet domates
2 -3 adet sivri biber
3 çorba kaşığı yoğurt
11- 13 çorba kaşığı un
1paket kabartma tozu
2 yumurta
1 tutam tuz
Üzeri için;
200gr beyaz peynir
1 demet maydanoz
1yumurta
1adet domates
2 -3 adet sivri biber
Yapılışı:
Bir kabın içine yumuşamış margarini, yoğurdu, kabartma tozunu, tuzu ilave edip iyice karıştıralım. Daha sonra unu ekleyip yumuşak bir hamur haline gelene kadar iyice yoğuralım.
Hamuru iki parçaya ayıralım. Bir parçasını kalıp büyüklüğünde açalım. Yağladığımız fırın kabına yerleştirelim. Hamurun kenarlarını yarım santim kadar yükseltelim.
Hamuru iki parçaya ayıralım. Bir parçasını kalıp büyüklüğünde açalım. Yağladığımız fırın kabına yerleştirelim. Hamurun kenarlarını yarım santim kadar yükseltelim.
Ayrı bir kapta domatesi biberi maydanozu peyniri yumurtayı karıştırıp hamurun üzerine yayalım. Ayırdığımız diğer hamuru da kalıp büyüklüğünde açıp aralıklarla kurabiye kalıbıyla keserek şekilli pencereler açalım. Daha sonra diğer kalıba yani diğer hamurun üzerine yerleştirelim. Üzerine yumurta sarısını sürüp 200 derece ısılı fırında altı üstü pembeleşinceye kadar pişirelim.
Zaman size pencereden bakmasın. Bütün güzel zamanlar tüm cömertliğiyle sizin olsun.
Afiyet olsun!
Yasemin Soysal
0 Yorumlar