SEVGİLİLER GÜNÜ MUTFAĞI - Bir milyon kalem

Bir milyon kalem

Blog yazarları topluluğu

13 Şubat 2012 Pazartesi

SEVGİLİLER GÜNÜ MUTFAĞI

Sevgililer Günü yaklaşıyor.Hediye stresi de bir o kadar fazla sanırım.En azından benim için öyleydi ama şimdi rahatım:)Hediyenin yanında el emeğim olsun benden de bir şey olsun derseniz.İşte size bir seçenek Cup cake hazırlayıp ,sevdiğinize ellerinizle yaptığınız emeğinizi hediye etmiş olursunuz.Buyrun tarifi:



 CUPCAKE




*250 gr un
*300 gr toz şeker
*3 tatlı kaşığı kabartma tozu
*1/2 tatlı kaşığı tuz
*115 gr margarin
*250 ml süt
*1 tatlı kaşığı vanilya
*2 büyük yumurta



 12 li muffin kalıplarımıza kağıtlarımızı yerleştiriyoruz.Un,şeker,kabartma tozu ve tuzu bir kapta birleştiriyoruz içine margarin,süt,vanilya ilave ediyoruz ve orta hızda yaklaşık 1 dakika çırpıyoruz.
Yumurtaları karışıma ilave ediyoruz ve yine orta hızda 1 dakika kadar çırpıyoruz.
Kalıplarımıza harcımızı dolduruyoruz ve 20 - 25 dakika kadar pişiriyoruz.
Tel ızgara üzerinde soğutuyoruz. Üstüne arzu ederseniz şeker hamuruyla süsleye bilirsiniz.Ya da alınan her hangi kalpli süsle...





Başka bir alternatifte yine el emeği kalpli kurabiyeler.İşte tarif:
 
*1.5 su bardağı un

*120 gr tuzsuz tereyağı
*3 çorba kaşığı pudra şekeri
*3 çorba kaşığı toz kakao
*1 yumurta
*yarım çay kaşığı karbonat

Üzeri için ;
60 gr sütlü + 60 gr bitter küvertur



Tereyağını ve yumurtayı kurabiye yapmaya başlamadan 40 dakika önce buzdolabından çıkaralım ve oda ısısında ılınmalarını bekleyelim.
Unu,kakaoyu, pudra şekerini ve kabartma tozunu bir  kaba alıp eleyelim. Ortasını elimizle açalım ve yumurtayı kıralım. Tereyağını ise küp küp kesip yumurtaların üzerine ilave edelim ve unları ortaya doğru toparlayarak yoğurmaya başlayalım. Yaklaşık 5-6 dakika hamurumuz toparlanana kadar yoğuralım. Streç filmle kaplayıp 10-15 dakika kadar buzdolabında bekletelim.


1- Buzdolabından hamurumuzu çıkartalım. Tezgahımızın üzerine bir avuç kadar un serpiştirelim. Ve hamurumuzu merdane ile incecik açalım. İnce açtığımız hamurumuzu kalpli kalıplar ile keselim. Kalpli kalıpları çok çeşitli dükkanlarda bulabilirsiniz. Paşabahçe'de, İkea'da,  Nüans'ta, Esse'de vb. birçok mutfak eşyası satan mağazalarda bulabilirsiniz. Hatta büyük süper marketlerde bile rahatlıkla kurabiye kalıpları bulabilirsiniz. Kurabiye kalıplarını ayrıca şeker hamuru çalışırkende kullanabilirsiniz.
2- Fırınımızı 180 dereceye getirip ısıtalım. Yağlı kağıt veya silpat serdiğimiz fırın tepsisine kurabiyelerimizi yerleştirelim. Yaklaşık 2 fırın tepsisi kurabiyemiz çıkacaktır.
Isıttığımız fırınımızda yaklaşık 15-20 dakika arası pişirelim. Piştikten sonra tezgahımızın üzerinde kurabiyelerimizi soğutalım.
Kurabiyelerimizi yaklaşık bir saat bekleyerek soğutuyoruz. Toplam 120 gr olan çikolatalarımızı benmaride eritiyoruz.
Erittiğimiz çikolatalarımıza kurabiyelerimizin bir kısmını batıralım. Ve fazla çikolatasını süzelim.
Çikolataya batırdığımız kurabiyelerimizi tekrar yağlı kağıt veya silpatın üzerine yerleştirerek kurutalım. Kurutma işlemi sırasında buzdolabını kullanmayalım, oda ısısında serin ve kuru bir yerde uygulayalım.


Yok ben beceremem mutfak bana göre değil derseniz başka bir alternatif şık bir sofra olabilir,Kırmızının hakim olduğu.Kalp temasının önde çıktığı bir masa düzenide süper olur.

happy valentine's day

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen düşüncelerinizle katkıda bulunun.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Sayfalar