Banner

Html ile resim galerisi oluşturalım

Blogumuz da resim galerisi bölümü açmak veya eklediğimiz içerik ile ilgili resim galerisi oluşturmak ister miydiniz? Sanırım istiyorsunuz o zaman yazıma başlayayım. Örneklere bakmak isterseniz buraya  ve şuraya bakınız. Örneklere baktıysanız ve sizde bundan yapmak istiyorsanız buradaki formu doldurarak yapabilirsiniz. Online resim galerisi oluşturma formu hazırlamaya niyetim yoktu. Hatta bu yazımda sadece kodlardan bahsedecektim ama düşündüm hazırını yapsam daha faydalı olurum diye. Çünkü kodların içine girdiğimiz zaman çıkmak zor olacaktır. Neyse muhabbeti bölmeyelim ve devam edelim. Oluşturduğunuz resim galerisi üzerinde değişiklik yapmak isterseniz size bu konuyu açacağım. Online resim galerisi oluşturma formunda sadece, 4 adet resim ekleyebiliyorsunuz, belki resim gösterinizi 5,6,7 adetli yapmak isteyebilirsiniz.
**Birkaç resim eklemek istiyorum nasıl yapabilirim?


<\a class="thumbnail"
href="#thumb">"http://resimadresi.jpg" width="100px"
height="75px" border="0" onmouseover="this.style.opacity=0.4;this.filters.alpha.opacity=40"
onmouseout="this.style.opacity=1;this.filters.alpha.opacity=100"/>
src=" http://resimadresi.jpg " width="300px" height="300px" />

Yukarıdaki kodları alın ve (img src="http://resimadresi.jpg") bölümlerindeki çift tırnak içindeki adrese yeni resim adresi ekleyin. Aynı kodlamada iki bölümü birden değiştirmeniz gerekmektedir.  Daha yeni oluşturduğunuz kodları, forum ile oluşturduğunuz kodların en altında bulunan
bölümünün bir üstüne koyunuz. Böylece bir resim daha eklemiş olacaksınız.

**Resimleri biraz büyültüp veya biraz küçültebilir miyim?

Width ve height
bölümleri sayesinde isteğini yapabilirsin. Forum ile oluşturduğunuzda default olarak ufak resim 100*75 büyük resim ise 300*300 olarak gelmektedir. Kodlara baktığınız zamanda görebilirsiniz.

**Büyük resimde arka planı turuncu gözükmekte rengini nasıl değiştire birlim?

“.thumbnail span“ bölümünü bulunuz ve 2 alt satırında “background-color: lightyellow; “ yazacaktır. Daha sonra lightyellow yazan kısma isteğiniz rengi yazabilirisniz. “Red, blue, orange, green” eğer daha fazla renk isterseniz buradaki siteye bakarak isteğiniz renk tonunu bulabilir ve kodunu girebilirsiniz.
Örnek :  background-color: #876600;  -  background-color: #909090;  -  background-color: red;


Yorum Gönder

0 Yorumlar