Banner

GELİŞMİŞLİKTEN DE USANDIM


Usandım...
Bu defa çok...
Artık yalnız kent değil, ülke üstüme geliyor. Gezegenden bile çekip gitmek istiyorum. İnsanların bencilliğinden, dünyada tek başınalarmış gibi davranmalarından sıtkım sıyrıldı.
Biz insanoğulları hiçbişeyi tam olarak becerememiş yaratılmışlarız. Kapitalizm gibi açgözlülük üzerine kurulu bi düzen geliştirip, bunu sistemli soygun yönetimine çevirebilmek başka hiçbi canlının yapmayacağı derecede bi kötülük durumu olsa gerek. Bu açıdan bakıldığında, insan beyni tüm hayvan beyinleri içinde halâ en gelişmişidir diyebilmek ne kadar anlamlı? Gelişme nedir? İki ileri üç geri ritminin neresi gelişmedir? Dünyanın bi yerlerinde halâ binlerce yıl önceki ilkelliğiyle yaşayan bi tek kişi bile varsa (ki milyonlarcası var) gelişmişlikten ne kadar söz edilebilir? Yıllardır değişmeyen bi az gelişmişlik hali içinde olmak bi yana, gelişmişlikten de usandım sözün kısası. Mağara duvarları mı bilgisayar ekranı mı derseniz, tartışmasız mağara duvarı derim. Kim aksini iddia ederse de alnını karışlarım.:) Bunları bi bilgisayar ekranına yazıyor olmanın ironisi bi yana gerçekten usandım. Dileğim 2012 senaryolarının hiç olmazsa bi kısmının gerçekleşmesi ve açgözlülükten kurtulmuş yeni insanlar. Çok şey mi istiyorum?
Yeni bi boyutta kalabilecek az sayıda gerçek canlılardan olabilmek hoş olurdu....

Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. Az sayıda canlıların arasında kalabilirsen tabii....Ki o film gerçekleştiği zaman canlı namına bişey kalmayacak..

    YanıtlaSil
  2. bilinen biçimlerde evet, ama başka biçimlerde neler kalacağını kim bilebilir ki, kalabilsek yani dedimdi:) bahsettiğim senaryolar film senaryosu değil zaten... bi inanışa göre oldukça makul varsayımlar

    YanıtlaSil

Lütfen düşüncelerinizle katkıda bulunun.