Banner

AÇMA RULO BÖREK

Malzemeler:




*1 çay bardağı sıvıyağ

*1 çay bardağı margarin

*1 çay bardağı yoğurt

*1 çay kaşığı karbonat

*1 çorba kaşığı sirke

*Aldığı kadar un



Harç için:

*500 gr.Ispanak yaprağı(kesilmiş)

*1 adet kuru soğan(yemeklik doğranmış)

*1 tatlı kaşığı toz şeker

*2 çorba kaşığı rende kaşar peyniri

*4-5 dilim sucuk

*tuz



Ispanak ve soğana tencerede suyunu çekene kadar kavurun.Ocaktan aldığımız içimize şekeri,tuzu ve kaşarı ekleyelim.Sucukları da bu esnada ekleye bilirsiniz.Ben sucuk kullanmadım.



Hamurun tüm malzemesini iyice yoğuralım.Kıvam klasik kulak memesi kıvamında olacak.Hamuru iki eşit ayırıp 30 dk.dinlendirin.



İlk hamuru merdaneyle açalım.Hamurun kalınlığı bir parmaktan ince olacak.Malzememizin bir bölümünü içine koyalım.Hamuru iki kez rulo biçiminde katlayalıp bıçakla uzunlamasına kesin.Daha sonra rulo şeklinde hamuru enlemesine dilimleyin.Kalan hamurada aynı işlemi yapalım.Üzerine yumurta sarısı sürüp,200 derecede 25 dk pişirin.



Not:Bu böreği palıcanlıda yapa bilrisiniz.Hatta ara sıcak olarak yemek isterseniz 15 dk yumurtasız pişirin.Sonra üzerine başamel sos ile kaşar rendesi koyup tekrar fırına verin.İyice kızarınca servis yapın.

Yorum Gönder

5 Yorumlar

Ness dedi ki…
Ben ıspanaklı bööörek sevmem ama çook canım çekti şimdi :) Ayrıca ara sıcak fikrine de bayıldım teşekkür ederim bunu deniycem :) Ellerine sağlık.
burcunokta dedi ki…
Ispanaklı açmaha of of çtır çıtır nefisss. Ellerine saglık. sevgiler.
RoMeo dedi ki…
sevgili tuğba;

resimde güzel güzel gözüküyor...
tarifini aldım sevgili eşime götürmek üzere..
saygılarımla..
Adsız dedi ki…
bu tarifi mutlaka yapın çünkü ben yedim mükemmel bir börek yedikçe yeyesim geldi... bu tarif
edilemeyecek kadar güzel bir lezzet mutlaka yemeniz lazım .

goknur
Unknown dedi ki…
Tşkler hepinize.