Banner

İçeriğinizi koruyun! / duyuru



Merhaba değerli yazarlarımız ve okurlarımız,

Gün geçmiyor ki sanal âlemde emek hırsızlığının yeni bir örneğini görmeyelim. İnsanlar utanmadan sıkılmadan başkalarının yazdığı metinleri, yazıları, şiirleri tıpkı kendininmiş gibi blog açıp yayınlıyorlar.

Bunun adı kibarca emek hırsızlığıdır.
Siz bir insanın gün gelip üzüntüsünü, gün gelip sevincini, emeğini, gözyaşını döktüğü satırları çalamazsınız. Buna hiç kimsenin hakkı yoktur. Özgün olmak bu kadar mı zor? Bu kadar mı kolay şey hırsızlık?

Birmilyonkalem.com olarak bu konuda faaliyet gösteren diğer sitelerle işbirliği içinde de olarak çalıntı yazılarla (nezaketen yazar adı bile koymaya tenezzül etmeden) açılan blogları ve blog yazarlarını inceledikten ve gerekli uyarıyı yaptıktan sonra netice alamazsak sizlere ve tüm kamuoyuna duyuracağız.

Bu konuda şikâyeti olan veya bildirimde bulunmak isteyen yazarlarımızın bizimle irtibata geçmelerini rica ediyoruz.

Saygılarımızla.

Yorum Gönder

11 Yorumlar

  1. FEROCİOUS
    ASLA Calmak ya da emek hırsızlıgı gıbı bır dusuncem yok ısmını bıldıklerımı yazıyorum Her eklenenı alıntı dıye belırtmeye gerek duymadım Cunku sıtede kendı yazdıklarına ınsanlar ısmını ımzasını atıyor ve oylece alıntı olmayanlar bellı oluyor zaten Sıtenıze ılk kez gelıyorum dolayısıyla uzagagıden den haberım olmadı yanlıs anlamıssınız Eger ben altına ımzamı atsaydım ya da bu ve dıger yazılar benım deseydım eyvallah ama Oyle bırsey yapmadım bu yuzden kımı neyle sucladıgınıza bıraz dıkkat Bazı sıtelerde denk geldıgım ve hosuma gıden yazıları eklıyorum tesekkurlerde ne guzel bır paylasım ne hos sıırmıs dıye gelıyor Yani asla a ne guzel yazmıssın bravo dogrusu dıye bana degıl Uzagagıden arkadasınızın sayfasını gordum onda yorum acık degıldı sıze yazıyorum Bırseylerı degıstırerek ya da calarak aldıgım falan yok Benım yazıları gordugum sıtelerde aynen o sekılde eklenmıstı bende oylece aldım Yanlıs anlasıldıgıma uzgun uslubunuza kızgınım Neyse bu kadarı yeterlı cevap ıcın sanırım

    YanıtlaSil
  2. böyle bir mazeret olabilir mi???? okuduğunuz şiir kitaplarından şiir eklerken şairin adını yazıyorsunuz, bloglar kişilere ait bağımsız oluşumlar. altına imzanızı eklememeniz "alıntı" diye belirtmemeniz, sayfanıza giren her kişinin bu yazıları sizin yazdığınızı düşündürtür. bunu da mı düşünemediniz?

    YanıtlaSil
  3. Merhaba. Yaşınızı ve eğitiminizi bilmiyorum ancak şunu iyi biliyorum ki herhangi bir yazarın yazısını googleda ararsanız sizi asıl yazara götürür. Bildiğimce de yazılarına adını yazmayan yazarımız yok. Dahası blogun ya da aldığınız yerin adresini belirtebilirdiniz. Olmadı blogunuzun adını "beğendiklerim-seçtiklerim" yaparsınız ve "alıntıdır" notu eklersiniz. Ki yazarı biliyorsanız adını yazmak en doğrusudur. Aynı hassasiyeti size yapılan yorumlarda ve onlara teşekkür ederken ki tavrınızda da göremedik ne yazık ki. Teşekkürler arkadaşlar internette gördüm paylaştım diyebilirsiniz ve bu sizden bir şey eksiltmez. Kendiniz de birşeyler üretip, yazıp paylaştığınızda birisinin bunu adınızı yok sayarak sayfasına koyduğunu görürseniz o zaman yazı, eser sahiplerinin neler hissettiğini anlarsınız sanırım. Benzer tepkilerle karşılaşmamak için bence alıntıladığınız diğer yazılara da not düşün derim.

    YanıtlaSil
  4. http://my.opera.com/mysimi/blog/2009/11/09/ilk-h-rs-z-ferocious?cid=10653165#comment10653165
    Boyle bır usluptan bahsedıyoruz burda tebrıkler Hıcbırseyden korkum yok son kez tekrar edıyorum cunku hıcbırının altında ımzam yok alıntı oldugunu sızın dısınızda orda herkes anladı
    Ismını bıldıgım emın oldugum her kısıyı yazıyorum zaten coffee neyse bu da buraya son yorumumdu

    YanıtlaSil
  5. http://my.opera.com/mysimi/blog/2009/11/09/ilk-h-rs-z-ferocious?cid=10653240#comment10653240
    Bu usluptan bahsedıyoruz bırmılyonkalem bu sız mısınız bılmıyorum Ne guzel soylemıssınız yazarın adını bılıyorsanız yazarsınız google a ya da benzerıne ben bu sıteye ılk kez gırıyorum yazıları baska sıtelerde gordum ve ımzasızdı Tek sucum bunlar kımın olabılır dıye uzun uzun aratmamak oyle mı Pekı herkes benım alıntı yaptıgımı bılıyor o yuzden tagler dısında tekrar belırtmeye gerek duymadım Tesekkurlerde ne hos bır paylasım dıye gelıyor ne guzel yazmıssınız dıye degıl Son kez soyluyorum Uzagagıden ya da baska bır ısmı bılseydım tag ya da blog ıcınde olmadı yorumlarda mutlaka yazardım Uslup ve arkadasım bıle olmayan operadakı nerdeyse herkesın sayfasına gırılıp tacız ve hakaretler ıcın ayrıca tesekkurler
    Sımdı sılıyorum cunku bu uslubu tasıyan bırılerının sayfamda ızı olsun ıstemıyorum Keske sız ve coffee gıbı seslenılseydı bende ogrenmıs olurdum yazarı ve eklerdım sonuna

    YanıtlaSil
  6. Merhaba...
    Her ne kadar olayın şekli şemali belli olsa da tartışmanın sakince yapılması taraftarıyım.
    Kısaca söylemek gerekirse "okul bitirsin bitirmesin" herkes az çok alıntı yapılan bir metnin alıntı olduğunu yazması gerektiğini bilir ve biliyorsa yazar adı ve site adresi vermelidir. bunu bilmek için okul diplomasına dahi gerek yoktur zannımca..
    İkinci olarak özür dilemek ve yazı sahibinin emeğine saygı göstermek de erdemdir. Yazı sahibi de bu tür bir geri dönüşü olgunlukla karşılar.
    Üçüncü olarak opera ya da başka ortam olması farketmez "alıntı" alıntıdır. Operada bunun belirtilmeden yazılması gibi bir gelenek olduğunu sanmıyorum ki yapan varsa en azından bunun "etik" bir gereklilik olduğunu öğrenmesinde fayda var.
    Dördüncü olarak sizlere yorum yazan kişilerin adsız yorum falan yazdığı yoktur. Opera ortamına üye olmadıklarından veya sizin blogları yoruma kapatmanızdan kaynaklıdır. Kimse bir hakkını korumak için isimsiz olarak ortaya çıkmaz.
    Beşinci olarak "uzağagiden" birmilyonkalem ve blogger yazarıdır ve yazıları özgündür. Kendisi bu durumu gerek "alıntılayan" blog yazarı nezdinde gerek bizlere ileterek duyurmuştur ve sitelerinize saldırgan ya da kaba yorum yapmış değildir hakkını savunmuştur.
    Altıncı olarak diğer blog yazarlarından tıpkı sizler gibi arkadaşına yapılan haksızlığı protesto edenler çıkmıştır. İfadelerini dile getirirken (ki bazıları bu konuda ciddi hukuksal mücadeleler vermişlerdir ve gerektiğinde sizin başınıza da aynı şey gelse yardımcı olurlar) biraz dozu kaçırmış olabilirler ama buna cevap verirken de her iki tarafın dozaşımında bulunduğu aşikardır.
    Yedinci olarak her iki tarafında bizzat yazar "uzağa giden" ve alıntı yapan arkadaş "okyanus gözlünün" de iyi niyetli olduğunu düşünmek bize çok şey kaybettirmez. Netice de hepimiz internette güzel şeyleri üretmeye ve paylaşmaya çalışıyoruz. Tek gereken özgün içerikleri kopyalarken "emeğe saygı" prensibi çerçevesinde hareket edebilmektir. Opera gibi bir ortamda bu konunun bilinmediğine inanmıyorum şahsen.
    Sekizinci ve sonuncu olarak derim ki olayı tatlıya bağlamanın herkesin yararına olduğunu, kimsenin gereksiz yere sinirlerinin bozulmaması ve yorulmaması gerektiğini düşünüyorum. Neticede hepimiz interneti ruhumuzu dinlendirmek ve stresimiz atmak, bilgi birikimimizi arttırmak adına kullanıyoruz.
    Bu duygular ile tartışmada taraf olan olmayan herkese biraz "relax" diyorum. Arkanıza yaslanın ve müziğin sesini dinleyin... Ne mi çalıyor, ne isterseniz....
    Saygılar

    1MK Site Admini
    Erkan BAL

    YanıtlaSil
  7. http://209.85.129.132/search?q=cache:P4-djEB1Hj4J:mk-mk.facebook.com/wall.php%3Fid%3D146540465469+yar%C4%B1+cocuk+yar%C4%B1+kad%C4%B1n+gulumseme&cd=4&hl=tr&ct=clnk&gl=tr

    Sevda Tutsagını gordugum yerlerden sadece biri bunun gıbı bınlerce var Erkan Bal Bu da merak edenler ıcın sızın tabırınızle DOZ asımına ugramıs RELAX olamamıs bır arkadasınız benım ıcın konu kapanmıstır Ferocious.
    http://my.opera.com/mysimi/blog/2009/11/09/ilk-h-rs-z-ferocious?cid=10655275#comment10655275

    YanıtlaSil
  8. Lan hiç bişeye takılmadımda -operadaki arkadaşlarımın ve tanımadığım insanların sayfalarına gidip taciz ve hakaretler edilmesi- bu cümleye takıldım.
    ahağğ uhuuğğ :D taciz ve hakaret dediği tek şey ama tek şey link vermekti, yoruma kapadığı UGK alıntısı yazılarının altına bişey yazamayınca mecbur kalıp açtığımız bloğun linki hepsi bu. Ama işte ortaya şüphe bırakayımda kafalarda acabalar oluşsun taktiği yapıyor haspa, çocuksun sen kızım :D

    Mysimi

    YanıtlaSil
  9. neyi öğrendik hep birlikte? hırsıza hırsız demeyecekmişiiiizzz, neymiş? hırsıza hırsız demeyecekmişizzzzzzzzzzzzz aferimmmm.

    ulan!

    YanıtlaSil
  10. Bu konu daha da resmileştirilmesi lazım.

    YanıtlaSil
  11. arkadaşlar facebookta bu sayfada http://www.facebook.com/pages/Paranoyak-Satirlar/141357945878333?v=wall blogumun her türlü şeyi kullanılarak benden izinsiz bir hayran sayfası açılmış, yardımlarınızı esirgemeyip şikayet ederseniz beni mutlu edersiniz. desteğinizi esirgemeyin benden.

    YanıtlaSil

Lütfen düşüncelerinizle katkıda bulunun.