Banner

Dijital Pazarlama Uzmanı Eğitimi

Dijital pazarlama uzmanı nasıl olurum? Şu kursa gitmeyi düşünüyorum tavsiye eder misiniz? şeklinde sık sık soru soranlar oluyor. Bu konu hakkında daha önce kendi sitemde, Milliyet'te ve çeşitli platformlarda yazdım. Bir kez de 1milyonkalem için yazarak daha fazla kişiye ulaşacağımı düşünüyorum. Hem de uzun süre sonra buraya da tekrar bir içerik girmiş olayım, aramız soğumasın :)

Dijital pazarlama uzmanı nasıl olunur en kısa yoldan anlatacağım ve fazla uzun tutmayacağım.



Dijital pazarlama multidisipliner bir iş dalıdır. Farklı alanlarda yetkinliklere sahip olunması gerekir. Hem iyi ve etkili reklam metinlerinden, hem  de tasarımdan anlamak, ayrıca hem sosyal medya mecralarının yapılarını hem de dijital araçların kullanımını bilmek gerekir.

Pazarlama alanında eğitim görenlerin ya da geleneksel pazarlama yapanların dijital pazarlama tarafında eksik ve yetersiz kalmalarının temel sebebi de budur. Onlar dijital mecralara ve araçlara hakim olamadıkları için bu boşluğu çeşitli alanlardan gelip kendini dijitale adayan kişiler dijital pazarlama alanında öne çıkabilmiştir.

Dijital Pazarlama Uzmanı Nasıl Olunur?

Ben dijital pazarlama konusunda kariyer yapmak için işin mutfağına girilmesi gerektiğine inananlardanım. Soranlara da dijital pazarlamayı etkin kullanan bir firma ya da butik bir ajansta staj yapmayı tavsiye ediyorum. Staj bulmakta zorlanıyor musunuz? Kursa para vermek yerine ücretsiz çalışmayı teklif edin. Mutlaka bir yer bulursunuz ki çok yanlış bir seçim yapmazsanız kaliteli kurumlar tam zamanlı staj yapmanız haline ücret vereceklerdir. Benim tavsiyem bu yönde.

Dijital Pazarlama Eğitimleri - En İyisi Hangisi?
Dijital pazarlama eğitimi çok sayıda mevcut. Ben şimdiye kadar 4-5 tanesinin içeriğini ve işlenişini genişçe gördüm. Fakat hiçbiri beni tatmin etmedi. Kurs yerine stajı tavsiye etmemdeki birinci etken de budur.
Özellikle bir kurum tavsiye etmiyorum. İçeriğini incelemek gerek. Teoriden çok uygulamaya ağırlık veren bir eğitim programı seçmek önemli ama kursa gitmeden de gerçekten pratik yapabileceğiniz yerleri tespit edebilmeniz olası değil pek. Karar vermeden önce oradan o eğitimi daha önce alanlara sorun.

Günübirlik Dijital Pazarlama Eğitimleri

Günübirlik eğitimlerin sayıları bu ara oldukça arttı. Eğitim veren kişiler bol bol reklam yapıyor. Gelin 4 saatlik, 1 günlük 2 günlük eğitimimize katılın diye. Başlığında Adwords, SEO, Sosyal medya ve Dijital Pazarlama geçen çeşitli eğitimler var.
Bu kadar kısa süreli eğitimler özellikle sosyal medya ve dijital pazarlama eğitimi olarak size "iş gerçekleştirme" anlamında bir yetkinlik katması zor. Fakat size belli fikirler verebilir ve farklı bir bakış açısı katabilir.
Eğitim ve kursların önemli bir kısmının fuzuli olduğunu söyleyebilirim. Para ödemeden önce 2 kez düşünün.

Yorum Gönder

0 Yorumlar