Banner

Yerdeki Yıldızlar



Tam 20 yıl olmuştur Hint filmlerini izlemeyeli. Ama 20 yıl sonunda öyle bir film izledik ki üzerinden 12 saat geçti ve halen etkisindeyiz. Anlayacağınız Hint sinemasının bizdeki geri dönüşü muhteşem oldu. Hikayesi, oyunculuğu, kurgusu ama en önemlisi de Türkiye'ye inanılmaz derecede benzeyen Hindistan eğitim politikasına eleştirel yaklaşımı.... karşınızda kesinlikle (kült olmanın da ötesinde) bir başyapıt var. Zaten Dünya'nın en önde gelen film eleştirmenlerinin çoğuna göre de"ölmeden önce izlenmesi gereken ilk 50 film" arasında gösteriliyor "Yerdeki Yıldızlar".

Film özetle 8 yaşındaki küçücük bir çocuğun eğitim sisteminde yarış atı olarak yetiştirilmek uğruna harcanmasını, yok edilişini anlatıyor. 3 saatlik film su gibi akıp gidiyor Her anne- babanın (onu da geçtim her insan evladının) izlemesi gereken bir film. ÇOCUKLARIMIZ HER ŞEYDEN ÖNCE BİR İNSAN VE EĞİTİMLERİ UĞRUNA BU BASİT GERÇEĞİ UMARIM HİÇ BİR ZAMAN UNUTMAYIZ.
Notum : 10/9 (Bir puanı kırmamın sebebi tamamen kültür farklılığına dayanıyor, sahneler ve replikler muhteşem olmasına karşın filmin vurucu sahnelerdeki duygusal müzikleri çok da bizim alışık olduğumuz tarzda değil; ancak bu filmin güzelliğinden bir şey kaybettirmiyor)

BÜLENT

deniz ve barış

Yorum Gönder

0 Yorumlar