Banner

ev alırken..






ev alırken herkesin ortak olarak dikkat ettiği noktalar vardır. bir de bazı insanların özellikle dikkat ettiği noktalar vardır. ama bir de unutulan, sonradan fark edilen noktalar vardır ki, ev almak bence sadece bu noktalar nedeni ile zordur.

herkesin ortak olarak dikkat ettiği noktalara örnekler mesela:
* ara kat olması,
* krediye uygun olması,
* imar/iskan durumları,
* binanın yaşı, sigortası, deprem dayanıklığı,
* muhit,
vs vs hepinizin ilk aşamada aklına gelen şeyler işte..

bazı insanların özellikle dikkat ettikleri mesela:
* güvenlik, (site olması olmaması, site ise aidatı falan filan)
* ilk kat son kat olmaması,
* odaların şekli şemali,
* mutfak dolapları veya yerler,
* balkon olması, balkonun büyüklüğü

bizim kaçırdığımız noktalar :)
* giriş katı - güvenlikli sitedeyiz, ama kimse bu sitenin bu kadar çocuk dolu olduğunu, dışarıda olan biten her şeyi duyabileceğimizi, gece yarısı giren insanların ayakseslerini dinlemekten tiksineceğimizi ya da köpeğimizi sevmeye beslemeye çalışan bebeler yüzünden genel olarak çocuklardan nefret edeceğimizi söylemedi bize..
* 3 tarafı balkon olan evin balkonuna çıkamayacağımızı, balkonun 5 dk da bir silinmesi gerekeceğini ve o balkonun silinmesinin/yıkanmasının 30 dk süreceğini kimse akıl edemedi mesela..
* binanın yani dairemizin dibine park edilen arabaların kimse için kıymetli olmadığını, kafamıza kafamıza çarpar gibi kapı kapatmaları dolayısı ile anlayacağımızı da akıl edemezdik asla hem de. sanırım araba kapısını çarpmayı sadece biz saygısızlık ya da arabaya tecavüz olarak görüyoruz..
* camların hepsi açık olsa bile içerisinin bir gram serinlemeyeceğini çünkü rüzgarın giriş katta esmediğini de kimse söylemedi.. sadece sivrisineklerinden faydalanıyoruz.. he bir de dibimizdeki ağacın dökülen yapraklarının 3 te biri bizim balkonda..
* sitenin önünde durak var diye heveslenen anneme güvendiğimden o duraktan geçen otobüslere bakmak da aklıma gelmemişti mesela..

her neyse,
aklınıza gelen başka noktalar var mıdır 3 grup için de??

Yorum Gönder

1 Yorumlar

  1. Kaçırılan nokta:

    *Sitede havuz varsa ve dairenize çok yakınsa yazın çocuk sesinden, hafta sonu çocuklara eklenen büyüklerin sesinden, gecenin bir vakti havuza atlayan ya da havuz kenarında hoş sohbet etmek isteyen insanların sesinden kaçışınız olmuyor. Yılın sadece 3 ayı diye düşünmeyin zira havuz sohbetleri her zaman yapılıyor. Hatta bunlara havuz başında doğum günleri ve partiler bile eklenebilir. Bu da sizi uykunuzdan uyandırabilir!

    YanıtlaSil

Lütfen düşüncelerinizle katkıda bulunun.