Banner

Günün konusu-3 / Şiddet gördünüz mü?

1MK yeni bir uygulamaya imza atıyor.
Yazarlarının arasında iletişimi ve muhabbeti kuvvetlendirmek, ayrıca güncel konularda yorumlarınızı almak üzere "günün konusu / günün sorusu" adlı bir uygulama başlatıyoruz.


İlgili konuda fikrinizi almak için bu yazı gün boyu gündem de olacak ve yorumlarınızı bekleyeceğiz.

Dileyen yazarlarmız günün konusu / günün sorusu için birmilyonkalem@gmail.com adresine öneri getirebilecekler. Yazının sonunda bir anket yer alacak oylamak için.


Sonuçlar anket kapandığında belli olacak ve 1mk yazarları görüşlerini de belirtmiş olacak.



İşte Soru - 3


Hiç maddi, manevi baskı ve şiddet gördünüz mü? Kimden ve neden?
Bu sizin hayatınızı nasıl etkiledi. Bu tür baskıları önlemek için sizce neler yapılmalı?


Yorum Gönder

8 Yorumlar

Yılmaz Barış dedi ki…
Küçükken büyüklerin sözüne çoğunlukla kendi isteğimle uyan bir çocuktum, çocukluğumda bir baskı görmedim.

Fakat lise bitip de öss ye girdikten sonra üzerimde gerçekten büyük bir baskı hissettim. Dershaneye gidememiştim ve bir sonraki yıl hem çalışır hem dershaneye giderim diye düşünüyordum.

Ama öss'den sonra hem evdekilerin baskısı hem de "aaa kazanamamış diyecek" mahalleninin baskısıyla tercih yaparak hayatımın yanlışını yaptım ve fizik bölümüne girdim ve çıkamıyorum.

Ders çalışmak bir işkence gibi.. Oysaki ben fiziği severdim, ki hala da seviyorum ama uzaktan :P
Pabuç dedi ki…
kimseden baskı görmedim sanırım..Görmüş olsam farkederdim :)

Baskıya karşıyım diye bağırsam işe yarar mı ? Aile baskısı,mahalle baskısı..ben baskıyı insanların diğer insanlar üzerinde Tanrılık oynaması gibi görüyorum...

Mahalle baskısı kıyafetlerinizden dolayı görmüş olabilirim ..benim bile tenkit edecek şeylerimi buluyorlarya hayret ediyorum ;)

Baskı olsa da tınlamadığım için insanlar bir süre sonra vazgeçiyorlardır zaten:)
đerkenαя dedi ki…
İçten içe çevremdekilrin baskılarını üzerimde hissederdim şu sınav dönemlerini kastediyorum, ama annem bunları bana hiç yansıtmazdı...

Babam... Şuan hayatta değil, toprağı bol olsun...
Onu 8. sınıfta kaybettim, zaten uslu bir çocuktum, hiç sesimi çıkarmazdım, birazda korkuyla büyüdüğümden belki...
Beni, ablamı ve annemi sebepsiz yere döverdi... Nedenini ne o zamanlar nede şimdi çözebilmiş değilim.
kırmızı bandana dedi ki…
Ben de kimseden baskı ve şiddet görmedim...
İş yaşamımda kompleksli yöneticilerimin kaprisleri, gel gitleri,iç sıkıntılarını işe ve bana yansıtmalarını saymazsak:) Mobbing kapsamına girer herhalde:)
Bumerang57 dedi ki…
Kısa bir değerlendirme .. Anketinizin bu sorusu
İtiraf.com gibi bir hal almış..Şaka bir tarafa şiddetin sadece darpla olmadığı sözlü saldırılarında bir şiddet ve baskı oluşturduğu malum. İstatistiklere baktım ana baba şiddeti ön plana çıkmış. Aslında şiddetin, münferit aile içi hiddetle ayırt edilemediğini tahmin ediyorum. Yada insanlar dışarıda yaşadıkları şiddetleri hatırlamak istemiyorlar.

Bana göre, Bireysel olarak şiddete maruz kalmasamda içinde bulunduğum topluluk şiddet görmüşse bende şiddet görmüş sayılırım. Örneğin bir eylemde bin kişiden bir kişi şiddet görmüşse o bin kişi şiddet görmüş demektir.

İnsanlar baskı ve şiddeti sıcağı sıcağına haykıramamışsa ve yıllar sonra bir anı gibi anlatıyorsa, zaman ve zemin şartlarını ayrı tutarak kendisini de sorgulaması gerektiğini söyleyebilirim.
senbilirsinabla dedi ki…
Bir araya geldiklerinde şakalarına konu olacak miktarda, annesinin yumuşak tokyosundan nasiplenen "abla", daha çok mahalle baskısından şikâyetçidir.
Yine de, kızının -çok değil- bir kaç yıl öncesinde kendisine, "beni boğuyorsun anne!" demesine bakılırsa, daha çok, şiddet uygulayan taraftandır.
erkan bal dedi ki…
askerde dayak yerken "ulan oğlum sana sopa koymuyor" dediklerinde Allah bin kere razı olsun rahmetli babamdan ben sopaya alışkınım demiştim. ama laf koyar insana, psikolojik baskı koyar. üstüne bir takım suç giydirmeler, mahalle baskısından zaten herkes şikayetçi... yine de içimizdeki diktatörden hepimizi korusun mevla...
Damak dedi ki…
Küçükken anne babamız,büyüdüğümüzde çevremiz.Küçük şehirde yaşamak daha zor ,akşamları spora gidiyorum arabayla caddeden giderken geçiyorum dönüşte arka yoldan eve dönüyorum akşamın bu saatinde nereden hesabı vermemek için,hoşgörü hoşgörü,hoşgörü...