Banner

Günün konusu -2/ Küçük çocuklar dizilerde oynasın mı?

1MK yeni bir uygulamaya imza atıyor.
Yazarlarının arasında iletişimi ve muhabbeti kuvvetlendirmek, ayrıca güncel konularda yorumlarınızı almak üzere "günün konusu / günün sorusu" adlı bir uygulama başlatıyoruz.

İlgili konuda fikrinizi almak için bu yazı gün boyu gündem de olacak ve yorumlarınızı bekleyeceğiz.
Dileyen yazarlarmız günün konusu / günün sorusu için birmilyonkalem@gmail.com adresine öneri getirebilecekler. Yazının sonunda bir anket yer alacak oylamak için.
Sonuçlar anket kapandığında belli olacak ve 1mk yazarları görüşlerini belirtmiş olacak.

İşte Soru - 2

Küçük çocuklar dramatik dizilerde oynamalı mı? Oynarsa ne olur, sakıncaları nelerdir?

Yorum Gönder

6 Yorumlar

adsız işte... dedi ki…
Oynamamalı çünkü onların üzerinden para kazanılmasına dayanamıyorum...

Oynamamalı çünkü riyakarlık çocukluktan itibaren öğretilmemeli..
Elif Ayvaz dedi ki…
Küçücük çocukların üzerinden rant.
Ne kadar doğru bir şey ki...
filmlerde oynayabilir ama dizilerde dramı çocuklar üstüne kurmak çok sağlıklı değil. sürekli aynı tempo. sürekli yüklenmek çocuğa ve seyirciye hoş olmuyor. bir kaç bölümde gözükse sorun değil de. psikolojisi kesin bozuluyor herkesin. başta çocuğun olmak üzere.
senbilirsinabla dedi ki…
"Abla" geniş! Bir şey olmaz! der; içinde bulunduğu zamanda, değerlerin -elbette kendisi büyütülür, eğitilirken edindiği değerlerden söz etmekte- nasıl değiştiğine, alt üst olduğuna, kavramların birbirine bunca karıştığına tanık olduktan sonra, olumsuz bir şey olmayacağı fikrindedir.

"Sonuçta", der, "çocuklar(ımız) bizimkinden çok farklı bir Dünyada yaşayacaklar, şimdi olup bitenin yolunu döşediği bir Dünya, eğrisi doğrusuyla onların mekânı-zamanı olacak."

"Yine de," diye eklemeden de edemez, "küçük oyuncuların ebeveyninin, küçük izleyici ebeveyninden daha dikkatli olması gerek..." .
Bumerang57 dedi ki…
Dramatik dizilerde yada filmlerde çocukların oynatılması ilk bakışta psikolojilerini olumsuz yönde etkiler yaklaşımıdır. Ancak Senaryonun tümünü çocuk tam olarak zihninde kuramaz bununla beraber yaptığının bir rol olduğunun bilincindedir. Dizi ya da filmlerdeki rollerde örneğin, bir baba belki çocuğuna ya da başka bir çocuğa kötü davranabilir ancak kuliste beraber oynar güreş ederler neşelenirler. Bu bakış açısı farklıdır.

Sürekli ajitasyon dolu dizileri bilhassa bir iki kanal sürekli vermektedir. Ne zaman zaplasanız izlemesenizde karşınıza mutlaka ağlayan ızdırap çeken tipleri görürsünüz. Çocuklarda dozu fazla kaçırılarak kullanıldığında rol yaptığını bilsede etkilemmemesi mümkün değildir.
hüseyin soykök dedi ki…
bu sorunun cevabını vermek zor..! Bu konuya psikologlar ve sosyologlar cevap verecektir...
Lakin;(bizim naçizane düşüncemiz)
küçük çocuklar hayatımız da var.! ve onlar daha büyük dramları gözlerimizin önünde yaşıyorlar.
hayatın içinde yaşanan bu dramı.. dizilerden ortadan kaldırmakla kaldırmış olacağımız kanaatinde değilim..!
iyi ve kötü yönleri olabilir..yüreğimizi acıtabilir..Bence seyretmek istemeyen seyretmeye de bilir..Fakat, bu tip yasakların sonu gelmez..
onun yerine çocukların gerçek sorunlarını gündeme taşımalı ve en azından dizilerle dahi olsa toplumsal duyarlılığın artırılmasından istifade edilmeli...