Banner

Camilo

Camilo; bundan sonra üzerini örtmeyeceğim..
seninle flemanko yapmam için yalvarsada Antonio Marquez onu dinlemeyeceğim.. bu defa bitti.. kül kokan pantolonlarını kendi kıçına ısmarlamalı, beni hiçbir zaman tam saatinde gelmeyen otobüslere teslim etmelisin..
Camilo; bundan sonra tırnaklarını kesmeyeceğim..
mutfak tezgahı'nın bir köşesinde mola verip, bana Paella yapmanı izlemeyeceğim..bu defa aç değilim..sana peynirim derdim taze bir ekmeği andıran yüzünün en pişkin tarafına bakarak, şimdi yüzünü görmeyi en son dileyeceklerdenim..
artık Lorca'nın nasıl öldürüldüğünü anımsar gibiyim.. 19 ağustos 1936 yılında yokluğa saplandığını..muhafızların kollarında sürüklenirken çektiği acıları hissedip, özgürlük - eşitlik adına ...
Camilo; bundan sonra seninle gelmeyeceğim..


ps: Garcia Lorca; 74 yıl önce bugün İspanyol Muhafızları tarafından hücresinden alınıp sürüklenerek arabaya bindirilir..İspanya’nın Sivil Muhafızları, İspanyol faşizminin tetikçileri Lorca’nın karşısına dikilir ve bu adamın haklı devrimci ve sosyalist düşüncelerinin karşılığında onu kurşun yağmuruna tutarlar..Kısa yazı'mda geçen Lorca; İspanya'nın kızıl çiçeği olarak anılan "Garcia Lorca"dan başkası değildir..