Banner

Şehit Aileleri, "Vatan Sağolsun" Dememeli..!




Terörle ilgili gerçeklerin bu denli somut ve aşikâr olduğu ortamda, söylenecek sözlerin veya yapılacak tespitlerin madde madde olması daha doğru olacaktır sanırım..



+ Lafı kıvırmaya, "İçimdekileri açıkça söylersem ne olur? " diye korkmaya gerek yok.. Terör olaylarının son dönemde bu denli artmasının birinci suçlusu hükümet, bu kadar büyük kayıplar verilmesinin sorumlusu ise Genelkurmaydır.. Bebek katili teröristler, ülkenin her yerinde fink atarken ve eylem yapacaklarını açıklamışlarken, gerekli hazırlığı yapmayan Genelkurmay, şehitlerin sorumluluğunu üzerine almıştır.. Şehit sayısı bu kadar fazla iken, hiçbir teröristin öldürülemiyor olması, Genelkurmay'a şüphe ile bakmaya başlamamıza vesile olmuştur.. Eskiden çatışmalarda şehitlerin iki katı kadar terörist leşi olurdu.. Şimdi kesinlikle öyle bir durum yok.. Bebek katilleri geliyor, vuruyor, gidiyorlar.. Bazen Genelkurmay, birkaç teröristin etkisiz hale getirildiğini beyan etse de 'insani davranış olmadığı' gerekçesiyle leşlerini göstermiyor, haliyle şüphelerimizin artmasına ön ayak oluyorlar..

+ Yüzlerce terörist geliyor, eşek veya katırların sırtlarında cephane taşınıyor ancak biz bunu farkedemiyorsak, üstelik bir de ABD'den bilgi akışına güveniyorsak, biz, aciz bir devlet olmuşuz demektir.. Bu gerçeğin artık farkına varmamız gerekmektedir..

+ Bölgede OHAL varken, PKK'nın içine sızan insanlara belirli maaş ödeniyor ve karşılığında bilgi alınıyordu.. OHAL kaldırıldıktan sonra para verilemiyor, haliyle bilgi sağlanamıyor.. Bunun sonucunda da böyle yürek burkan sahneler yaşanıyor.. Tez zamanda istihbarat gücümüzü yeniden sağlamamız gerekiyor..

+ Teröre karşı büyük başarılar kazanan özel timler, yeniden bölgeye gönderilmeli, savunmaya geçen bir devlet görüntüsü yerine, atakta olan bir devlet görüntüsü sağlanmalı ve milletimize yeniden güven verilmelidir..

+ Açılım adı altında yürütülen faaliyetin, PKK Açılımı olmasından vazgeçilmeli, masum bölge halkı kültürel, ekonomik ve sosyal yönden geliştirilmeli, ancak teröre karşı sert müdahalelerde bulunulmalıdır.. Pişman olmadıklarını, bebek katili terörist başının emriyle ülkemize geldiklerini üstüne basa basa söyleyen katilleri, kırmızı halılarla karşılayan, pişman olmadıkları halde gecekondu bir mahkemeyle pişmanlık yasasından yararlandırarak onların salıverilmesine önayak olan hükümet; yaptığı hatayı en kısa zamanda anlayarak, açılımı teröre karışmayan tüm insanlar üzerinden devam ettirmeli, herhangi bir etnik kimlik öne çıkarılmamalı ve artık PKK'ya taviz vermekten vazgeçmelidir..

+ İmrali'da bulunan cani bebek katilinin dünya ile iletişimi kesilmeli, örgütü içeriden yönetmesine artık müsaade edilmemelidir.. Devlete ihanet ve terör suçları için yeniden idam cezası çıkarılmalıdır.. (PKK'nın İran'da bu kadar etkisiz olmasının sebebi ve hatta geçen gün İran yönetiminden özür dilemelerinin sebebi; İran'da yakalanan teröristlerin anında idam edilmesidir.. )

+ PKK'yı destekleyen, kişi, kurum ve ülkeler açık açık deşifre edilmeli, gereken yaptırım anında uygulanmalıdır.. BDP adı altında faaliyet gösteren partinin milletvekilleri, ettikleri anayasa yeminine uygun hareket etmedikleri gerekçesiyle milletvekillikleri düşürülmelidir.. Milletin vekili olmaktan çıkıp, "Çocuklarınızı askere göndermeyin" diyecek kadar teröristin vekili olduklarını beyan eden bu partiye müsamaha gösterilmemelidir..

+ "Onlar da Türk çocuğu, Türk kimliği taşıyorlar" mealinde cümleler sarfederek, terörist katillere masum bir görüntü veren, onları kandırılmış kader mahkümları gibi gösteren hükümet yetkilileri (Egemen Bağış), teröristlere karşı acındırma politikası uygulamaktan vazgeçmeli, vatana ihanet eden Türk kimlikli hainlerin, en kısa zamanda vatandaşlıktan çıkarılmaları sağlamalıdır..

+ Cumhurbaşkanlığından başbakanlığa, basit bir memurluktan yükset dereceli müdürlüklere kadar ülkemizin her yerinde ve her alanında söz sahibi olan Kürt vatandaşlarımızın, artık sessiz kalmaması ve terör örgütünü dışlaması gerekmektedir.. Masum Kürt vatandaşlarımıza gerekli güvenliğin sağlanması neticesinde, PKK'yı dışlayan milyonlarca insan sokaklara çıkacaktır.. Bu durum, PKK'ya en büyük darbe olacaktır.. Hemen böyle bir organizasyona başlanmalıdır.. Diyarbakır'da binlerce insanın toplanarak, PKK'yı ve terörü lanetleyen bir miting yapılması, PKK'nın mali ve insani durumunu güçsüzleştirecektir..

+ "Paşaların veya siyasilerin oğulları ölmüyor; onlardan bir kaçının oğlu ölsün, terörü anında bitirirler" şeklindeki hicivlerin haklılığı gözönüne alınarak, özel bir yasa çıkarılmalı, milletvekili ve paşa çocuklarının askerlik hizmeti, herhangi bir kayırmaya ve torpile bağlı olmaksızın, ülkenin her yerine dağıtımlarının adil bir şekilde yapılması sağlanmalıdır..

+ Terör ancak organize olmuş bir milletin ortak hareket etmesi ile yok edilebilir.. Bu durum siyasi bir malzeme haline getirilmemeli, terörü bitiremeyen hükümetler sorumluluğu üzerine almalı ve anında istifa etmelidir.. 2002 yılında sadece altı şehit varken, her geçen yıl şehit sayısının katlanarak artmasının hesabı mutlaka yetkililer tarafından verilmelidir..

+ Bu kadar şehitten sonra, hiç kimsenin suçu üstlenmemesi, tek bir kişinin bile istifa etmemesi, bundan önce yapılan hataların, bundan sonra da yapılacağının göstergesi olduğundan; millet olarak yeterince ses çıkarılması gerekmektedir..

+ Oğlunu vatana şehit veren aileler ve gazilerimiz, ülkenin her alanında el üstünde tutulmalı, maddi olarak hiç bir sıkıntı içinde olmamalıdırlar..

+ Oğlunu kaybeden anneler veya babalar, artık "vatan sağolsun!" dememelidirler.. Siyasilere ve askerlere en büyük tepkiyi, şehit yakınları göstermelidirler.. Oğullarının neden öldüğünün hesabını sormalıdırlar.. Şehit yakınları "Vatan sağolsun" dedikçe, sorumlular, sorumluluklarının bilincine varamıyorlar.. Bir şehit yakını, oğluna sahip çıkamayan bir devlete, hesap sorabilmeli, komutanlar hakkında dava açabilmeli, siyasilerin yakasına yapışabilmelidir..

+ Dünyanın öteki ucunda söz sahibi olmaya çalışan hükümetin, yanıbaşımızdaki Kandil'e sözünü geçirememesinin içler acısı bir durum olduğu görülmeli, kendi içindeki terörü bitirmekten aciz olan bir devletin yeniden yapılandırılması sağlanmalıdır.. Kandil denilen, PKK kaynağının olduğu bölgeye, en kısa zamanda Türk Bayrağı dikilmelidir.. Bunun yapılamayacağını söyleyen, inançtan ve terörün korkunç bir durum olduğundan bihaber insanlar, tez zamanda görevlerinden el çekmelidirler..

+ Unutmamalıdır ki, ülkede, önemli mevkilerde olan insanlar, terörün varlığından nemalandıkça, terörün bitmesine imkân yoktur.. Millet olarak, terörden nemalanan, asker, siyasi ve her türlü görevlinin yakasına yapışılmalı ve gerekli cezayı görmesi sağlanmalıdır..

+ Yok edilen kurumlararası eşgüdüm tez zamanda yeniden sağlanmalı, çatışır durumdaki kurumlar arasında işbirliği eski haline getirilerek, teröre ortak ve toplu bir tepki gösterilebilmelidir.. Yargının, siyasetin, askeri gücün kavgalı olduğu bir ülkede, gelişmenin sürmesi, terörün bitmesi beklenmemelidir..

+ Tüm dünyaya meydan okuyor gibi görünen ama aslında sadece eyleme geçmeksizin bağırıp-çağıran sayın başbakanımız, gerçekten dik bir duruş sergilemeli, teröre destek veren ülkeleri açıklamalı ve o ülkeler ile tüm ilişkilere son vermelidir..

Yorum Gönder

0 Yorumlar