Banner

SEVGİLİ


"üzerine sarındığın bornozun ilmiğini söküp açandır,sevgili.."

Sevgili; edebi hali törpülenmemiş cümleler kurdurur insana..hayata saydam bakmayı öğretir..alışıla gelmiş kelimeleri sığdırır gibi gözükse bile tüm anlatımlara, heceleyerek okuduğun ilk yazıların ana fikri olmayı başarır..
Sevgili; utanmamayı öğretir..tüm mahreminle bekleyince karşısında, dokunmanın heyecanıyla titretir bedenini..koynuna girdin mi nefessiz bırakır seni..o'nun için; yazılan ve çizilen ne varsa hep basit gelir..bir şairin ilk dizesini alır son dizesine katarsın, dünyayı değiştiren sevgili, her zaman orada da bir eksiklik bırakır..
Sevgili; ucu açılmamış kaleminin dokunduğu her yerde bile yazılandır..yoksulluğun gözlerde bıraktığı hüznü alıp masalarını donatır..ve donatır tüm ruhunu..
üzerine sarındığın bornozun ilmiğini söküp açandır, sevgili..hayatın tüm çirkefliğinden ve yobazlığından uzak yüreğinde hep çağdaş kalandır..
masumluğundan da öte, masum olmayı öğretir sana..bilmediğin; öğrenmediğin, merak etmediğin ne varsa sana klavuzluk yapandır, sevgili..
tam anlamıyla şair olamadığını gösterendir..ne kadar da şiir yazsan hep bir mısrasını sildirip tekrar yazdırandır, sevgili..
duygularını; gösterip, söyleyip sonra yetemediğini düşündürten ve tam anlamıyla içindeki sevgi'yi anlatamadığındır..hep eksik kalmış kelimeleri aramanı sağlayandır, sevgili..
her saniye aklında olan, gözünün önünden bir saniye bile ayrılmasını istemediğindir..
Sevgili; birbirini yemektir bazen..kavga etmek; tartışmak, orta yolu bulana kadar didişmektir..sonra barışmak ve gülümsemektir de aynı zamanda..
yani sevgili; savaşların, haksızlıkların ve hırsızlıkların dünyasında işlenmiş en güzel günahtır..haz veren bir günahtır, sevgili..
kitap okurken; gündelik gazetelere bakarken o'nun isminin baş harfiyle başlayan tüm satırların altını çizmek ve yalın cümlelerdeki anlamlara hayran kalmaktır,sevgili..
ilkokul; ortaokul ve lise sıralarında yazılı duran tüm kopyaları karalayıp bu ülkede yazılmamış ne varsa onun suretiyle nakış nakış işlemektir..
annesine aşık olmak ve o olmasaydı sevgili de dünya da olamayacaktı demek, daha önce nerelerdeydi diye sorup nefesini yüzünde hissetmektir..
toprağı altın olan ülke'm de hayatı hayat yapandır,sevgili..

Yorum Gönder

3 Yorumlar

Sevgili, adını yazamadığımız, aklımıza gelmeyen
Daha ne çok şeydir. kimbilir.
derya dedi ki…
mükemmel
Damak dedi ki…
çok beğendim elinize,yüreğinize sağlık