Banner

nolacak bu fenerin hali #1

nolacak bu fenerin hali yazı dizisi ahanda burada başlıyor !

neden daha önce gelmedi aklıma bu fikir anlamış değilim. 23 yıldır profesyonel olarak yaşıyorum ve bunun son 10 yılında bu sözü duymuşumdur. en azından kalan 9 haftada da duyacağımdan oldukça eminim. he belki galatasaray maçında duymam ama galatasaray maçları geride kalan yıllarda devede kulak gibi.

geçen hafta kazanılan antalyaspor maçından sonra sanki herşey birden bire güzele dönmüş gibiydi. sanki ondan önceki 7 maçını kazanamayan etimesgutspor gibi. fenerbahçe son 9 maçında sadece 1 (yazıyla bir, roma rakamıyla I) maç kazanabildi. onu da ıkınma ve sıkınma eylemleriyle. aynı fenerbahçe ligin ilk sekiz maçınıda ne etti ? 8 maçını da kazandı. ama o kazanılan 8 maçın büyük kısmınında puan kaybedebilir ve şu an yaşanan tablo sezon başında yaşanabilrdi, veyahut bu 9 maçlık kısır tabloda herşey fenerbahçe lehine de gelişebilirdi. yani bir istikrar yok bu takımda. nolacağı belli değil. tesadüfi bir gidişat var. sayın aziz yıldırımın galatasaray’ın kazandığı uefa kupası için tesadüftü demişti. ama bu sene eğer biz şampiyon olursak kesinliklen tesadüf olacak bu şampiyonluk.

şimdi kısaca neden bu tablo böyle sorunsalına bakalım. fenerbahçe yönetimin hedefleri kulübe yakışan beklentiden çok geride. daha 100. yıldan evvel bu takımın hedefi dünya kulübü olmakken şu an mevcut hedef (ki hedefe ulaşma olasılığı da olcukça düşük) türkiye sınırları içindeki 3 sene üstüste alınacak şampiyonluk. eğer sen hedefini baştan düşük tutarsan, sonunda ulaşacağın yerin, hedefinin gerisinde kalma olasılığı oldukça yüksek. ahanda basit bir örnek; hangi sınavdan 50 alsam yeter, 50lik çalışayım ben dediysem en fazla 10-15 almışımdır o dersten. he ben uçuk bir örneğim ama olsun. sen dersen benim hedefim 3 sene üstüste türkiye şampiyonluğu, bitime 9 hafta kala 3. (belki de bu akşam 4. olacak) sırada kalırsın.

sezon başında takıma getirdiğin adam da senin bu görüşlerine niteler şeklinde ” ilk hedefimiz süper lig,avrupa ikinci planda” derse bu dediklerim daha bir olağan hale gelir.senin bu takımında 2-3 sene önceye kadar anelka-appiah-aurelio-tuncay 4lü ile oynarken, şimdi emre-baroni-topuz-santos gibi avrupa tecrübesi olmayan(emre hariç) bir orta sahaya dönersen senin için avrupa zaten hayal türkiye ligi de tesadüflere kalır.

tamam uefa kupası finalini stadında oynatarak büyük bir iş gerçekleştirmiş olabilirsin lakin mühim olan oynatmak değil orada oynamak olmalı. kurumsallaşma, tesisleştirme, ekonomik olarak kalkınma elbet önemli ancak senin öncelikli hedefin sportif başarı olmalı. kurumsallaşmanın sportif başarıyı getirmesi lazımken, futbol takımı yerinde sayıyor. eğer kurumsallaşma ile sportif başarıya örnek verilecekse çok uzağa gitmeye gerek yok; fenerbahçe acıbadem’e bakmak yeterli olacaktır. şimdilik bu kadar sorgulama yeter. bir dahaki sefer transfere el atarız.

2010 | aysberg.org

Yorum Gönder

0 Yorumlar