Banner

oturgaçlı götürgeçe mahsus kaideler -1-


Bir şekilde otobüs ya da benzeri bir araca binmek kaçınılmazsa oturmak ve hatta yer vermemek için aşağıdaki adımlar itina ile izlenir.

Eskaza oturabilen talihli yolcular için:

1- Yerimize oturduktan sonra, ipod, mp3, mp4, radyo, telefon radyosu ve hatta çalışmayan herhangi bir zımbırtının dinleme cihazını kulaklara geçirmek. ( En popüler olanı budur. Gençler ve öğrenciler arasında çok yaygındır.)

2- Camdan dışarı, efkârlı bir şekilde ya da bütün dünyanın yükü omuzlarındaymışçasına dalgın dalgın bakmak.

3- Günlerdir uykusuz kalmışsın da ancak uyuklama fırsatı bulmuşsun ayağına yatmak.

4- Halsiz görünmek. Baş dönermiş, tansiyon yerlerde gezermiş, bet beniz atarmış gibi yapmak. ( Eğer çok canlı kanlı biriysek ve bu izlenimi vermek zorsa turunçgillerden medet umulabilir. Aşırı tüketimi sararmaya neden olur.)

5- Yaşlı, çocuklu ya da hamile olmak. ( Otobüs için şanslı üç grup insan. Bu şansın erkeklere yönelik olmadığına eminim :))

Ayakta seyahat eden güruh için oturanları kaçırtmaya yönelik teknikler:

1- Oturan kişinin başında dikilmek, oflayıp poflamak, başından aşağı öksürmek, elden geliyorsa mendilsiz hapşırmak suretiyle oturanı canından bezdirip ineceği duraktan önce inmesini sağlamak.

2- Ayakta beklerken boş durmayıp sakız patlatmak, çekirdek çıtlatmak, telefonumuzu çıkarıp- konuştuğumuz kişinin kim olduğu hiç mühim değil- güle oynaya, şen kahkahalar atarak konuşmak.

3- Mümkünse bir hafta duş almamak. (Özellikle yaz mevsimi için çok etkili bir yöntemdir.)

4- Nerede ineceğini tam kestiremeyen misafir seyyahları göz ucuyla takip edip, ayağa kalktığı anda yerine el koymak.

- devamı var-
 
:)

Yorum Gönder

1 Yorumlar

Pabuc dedi ki…
Eğlenceli yazı dizisine benziyo :) Takipteyiz...