Banner

kralı gelse çıkaramaz!

İddia ediyorum, vanish' in oxi' sinin max' si gelse bir de üstüne multi' ye haber salsalar, kurumuş olan lekeyi yine çıkaramazlar. Cepten veya çantadan çıkarılan bir leke çıkarıcı, anında uygulanırsa umut vaadedebilir.


Kadınların temizlik zaafiyeti fazlaca kullanılıyor düşüncesindeyim. Her şeyin beyaz, bembeyaz, en beyaz, mükemmel beyaz olma saplantısı nedir yâhu? Anneannemin zamanında elde ayrı, makinede ayrı bulaşık, çamaşır deterjanları, saç kremleri, şampuanlar, duş jeli, saç kremi, yağ sökücü, parlatacı, tuzlayıcı, makine koruyucu, kireç sökücü, yoğun kıvamlı, sulu kıvamlı çamaşır suyu ........ ve yazamadığım bilumum temizlik maddeleri yoktu kesinlikle. Her şey için tek bir ürün vardı. Bir yeşil sabun belki. Onun öncesinde de küllerden medet umulur, derelerde çamaşır dövülürdü.


 
Bir gömlekte emeğin ve çalışmanın kanıtı değil midir yaka izi? Kahvenin kırk yıl hatırı varsa, halıya döküldüğünde niye hatrı sayılmıyor? Ya da hangi anne bebeğinin zıbınına tentürdiyot şişesini boca ediyor?

Bir tas patates kızartıp, ketçapları üstüme döke saça yemek, çikolata sosunu pijamama fışlatmak, şekeri karışmış çayımı en kıymetli örtülere dökmek istiyorum. Leke çıkarıcıya servet ödemek yerine, kendime bugs bunny baskılı yeni bir pijama takımı, yeni bir örtü, yeni üst baş almak daha kârlı olur diye hesap ediyorum.

Diyorsanız ki, bu oxi, göz altı morluklarına iyi geliyor, beyazlatıyor... Bak işte o zaman leğene suyu doldurup, içine oxi' yi boşaltıp, başımı içine daldırıcam. He yok yaramaz diyorsanız, ben otuz beş yaş şiirini şimdiden okumaya başliyim...

:)

Yorum Gönder

1 Yorumlar

đerkenαя dedi ki…
:))
Güzel fikir, hiç beceremiyorum zaten şu kıyafetleri yeterince beyazlatmayı, en iyisi yenilemek :D
Sevgiler..