Banner

Soba keyfimiz vardi bizim ya,cayir cayir yanisini özledim lan


Kar dedik, kartopu dedik millete nispet yaptik ama bu kadari da fazla.. her seyin azi karar, cogu zarar diye bosa dememisler.. Kar yagisi dinmek bilmiyor, mahsur kaldik evde desem yeridir.. Hava sicakligi -15 e kadar dusuyor.. Normal sartlarda Turkiye'de olsak böyle bir havada her yer tatil edilir, ama burda öyle bir luksumuz yok maalesef, cunku bu kar öyle bi kac gunde eriyip gidecek turden degil. Guzel yanlarina bakip keyif cikarmak, pollyannacilik oynamakta kar etmedi, disari cikip kicinizi ayaza verdiginiz an otomatikman arabeske bagliyorsunuz olayi..



Evimiz sicak hos ama, yine de ki$in keyfine varamiyoruz.. Bazen sobayi özluyorum..Onun basinda isinmanin keyfini hic bi seye degismem..Ki$in hemen onun yanindaki yerimi kapardim, hamam gibi olurdu icersi.. Sobanin oldugu oda 50 derece, diger odalar eksi 50 derece olurdu ama olsun :D

üstünde fokur fokur kaynayan cay soba yandigi surece daima sicak kalirdi.. camasir kurutma derdimiz asla olmazdi :))
Kestanede pisirirdik ustunde, yada ekmek kizartip yaglardik, uzerine de peynir mmmmm, hele bi de o an tv de en sevdigin dizi oynuyorsa degmeyin insanin keyfine :)

kenarinda oturup yapilan muhabbetler uzun ve soba kadar sicakti..

ilk yandiginda cikan "pof pof pof..." sesleri, sonrasinda, odunlarin citirtilari hep özledigim sesler arasinda olacaktir..

[ Bahcemizdeki ciceklerde boynunu bukmus.. ]

ahh ahh nerelere göturdu beni $u kalorifer denen illet..Sezen Aksu'nunda dedigi gibi guzel olan her $ey "Eskidendi Cok Eskiden" ...

Dipnot dusmekte fayda var : duyduguma göre kis ortasinda domuz gribi vakalari artacakmis, bolbol vitamin tuketip, hiyjenik olun kuzucuklarim.. Beni bulmaz demeyin, sakaya gelmez bu tedbirinizi alin..


benim sutten agzim yandi, artik bolbol vitaminli seyler tuketmeye gayret gösteriyorum..

Bugunluk bu kadar, kendinize iyi davranin..

(resimlerin boyutunu buyutmek icin uzerine tiklayabilirsiniz ;) )

èLLa

Yorum Gönder

0 Yorumlar