Misafirim ol - Bir milyon kalem

Bir milyon kalem

Blog yazarları topluluğu

23 Ocak 2013 Çarşamba

Misafirim ol




Merhaba hoş geldin. Biraz konuşalım istedim seninle. Malum uzun zamandır konuşmuyoruz hiç. Neler yaşadığını bilmiyorum. Kaç çukura düştün veya kaç kere bıraktın yürümeyi hiçbir fikrim yok. Seni üzgün görmeyi hiç sevmiyorum. Gel listesini yapalım mutsuzluklarının. Sıralayalım tüm küskünlüklerini. Sana güldüğün zaman açan çiçeklerden bahsedeyim. İnanma bana, hiçbir şeyi değiştiremeyeceğini söyle ama ben ısrarla tekrar edeyim aynı cümleleri. Sen konuşmayı isteme ben söylediğin her kelimenin elmas değerinde olduğunu hatırlayım sana.

Gel biraz misafirim ol. Biraz kahve içelim, konuşalım. Acılarını anlat bana. Kaç yalnızlıktan geçtiğini söyle mesela veya sol kaburgalarını kimin kırdığından bahset. Yara izlerini anlat mesela, göz yaşlarını isimlendir. Kimin için kaç kere ağladığını söyle istatistik yapalım beraber. Dökülen her damla yaşın değerini hesaplayalım. Sonra uğruna ağladığın o insanların o değeri karşılayamayacağını öğrenelim. Sonra ikinci el pazarına gidip senden çalınanları araştıralım. Nasıl olsa ihtiyacı olmadığı için satmıştır parçalarını. Bazı insanlar sadece alışkanlıktan hırsızlık yaparmış bunu tekrar kanıtlayalım. Daha sonra bir çocuk parkına gidip yalanlarla kirlettikleri masumiyetini tekrar arayalım. 

Gel biraz misafirim ol. Acı bir çikolata yiyelim seninle. Ağzımız tatlanmasın ama buna ihtiyacımız yok. Bana çocukluk hayallerinden bahset mesela. Sonra o hayallerde solan her çiçeği tekrar sulayalım. Ağaçları tekrardan yeşertelim. Her yerde çiçekler olsun.Hayallerindeki o topraklara gidelim mesela. Yüksek bir tepeden denizi seyredelim. Hatırlayalım her şeyi beraber. Hayallerini hatırlayalım. Gömdüğün umutları mezarlarından çıkartalım sonra. Gözleri görmeyen bir kurbağayı öp mesela ama bunu prens olması için yapma. Anlattılar masallara inancın kalmamış farkındayım. Hikayeler artık anlamsız geliyor sana. Biraz da küskünsün satırlara.

Gel biraz konuşalım seninle. Acı bir kahve daha içelim. Bana herhangi bir şey anlat. Öyle bir şey anlat ki içinde gözlerin olsun. Ben anlattıklarını hatırladıkça gözlerini göreyim. Daha sonra hiç bilmediğim o geçmişinle kıyaslayayım gözlerindeki çizgileri. Çektiğin acıların bir harikası olsun. Olmayan merhemimle onları iyileştirmeye çalışayım bende. Hala kanayan yaralarına ellerimi bastırayım kanamanı durdurmak için. Kanın tenime bulaşsın ben ellerimi hiç yıkamayayım. İzin ver gülümsemen için başka sebepler üreteyim. En büyük krallığın en büyük soytarısını çıkartayım karşına. Sonra sana sevdiği kadını nasıl terk ettiğini anlatsın, onun elini nasıl tutamadığından bahsetsin. Sonra beraberce gülelim onun beceriksizliğine. Veya bir yarışma düzenleyelim seni en çok güldürene bir ödül verelim mesela. Hayallerindeki bir ağaca onun adını verelim veya bir ağaçtan onun kulasını yapalım ama yalan söyleyince burnu uzamasın. Yalanları sevmiyorsun ya hani, o kukla da yalan söyleyemesin.

Gel biraz misafirim ol. Uzun süreli yalnızlıklardan konuşalım. Kahveminiz biriken telvelerinde biraz fal bakalım. Ben sana yıldızlardan bahsedeyim, güneşin neden üzgün olduğunu anlatayım. Sonra üç vakte kadar karşılaşacaklarını söyleyeyim ama sen inanma bana. Kötü hiçbir şey söylemediğimden bahset, hayatımda bu kadar güzellik yok de. Bende geçmişini önemsemediğimi belirteyim ve gri renkli tuğlalardan inşa ettiğin kalenin dışını anlatayım. Daha sonra beraber bir tepenin üstünde oturalım ve yeşil çimenlere uzanıp gökyüzüne bakalım. Bulutları hayvanlara benzetelim mesela. Ben her yerde gözlerini göreyim. Konuşmayalım ama, gerçek olmayan hiçbir kelimeyi söylemeyelim.

Gel biraz misafirim ol. Yüreğimde hiç ziyaret edilmemiş bir oda verelim sana. Orası senin olsun, istediğin gibi döşe. İstediğin resimleri as, senin istediğin şarkılar çalsın. Sonra bu oda bana yetmedi de mesela. Başka bir odayı daha vereyim sana. Oraya eski oyuncaklarını yerleştir. Sonra başka bir oda daha iste o da senin olsun. Al yüreğimin tamamını. İstediğini yap. İstersen alevler büyüt yüreğimde istersen güller ek her bir köşeye ama biraz misafirim ol. Bir iz bırak hayatımda. "Bende yaşadım" demek istiyorum. "O benim de hayatıma girdi" diye yazmak istiyorum tüm satırlara.

Lütfen biraz misafirim ol. İstersen git sıkılınca istersen kal sonsuza kadar. Al yüreğimi istediğini yap, senin olsun her şey. Sadece biraz kal, misafirim ol. "Bende yaşadım" demek istiyorum. "O beni sevdi" diye yazmak istiyorum tüm hikayelerime.


düş mezarlığı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen düşüncelerinizle katkıda bulunun.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Sayfalar